top of page
TALLUKKA.JPG

Taiteilija Tarja Senne

Tarja syntyi lapinläänissä, Posiolla  kauniin  Anetjärven rannalla .Hän poimi  sieltä jo  lapsuudessaan taiteellisen herkkyyteensä aistien suon väkevän tuoksun ja kaamoksen sinisen hämärän, jotka painuivat pysyvästi hänen avoimeen mieleensä,  ja tuottivat myöhemmin loistavia maalauksia ja postikortteja. Hän syntyi 21.7.1957, ja oli keskimmäinen kuudesta lapsesta.

Hänen töissään kuvastuu ääretön herkkyys ja tunnelmallisuus. Jokaisen työhön hän uppoutuu täydellisesti. Luoden ainutlaatuisen hengen työlle.

Taide on ollut koko elämän hänelle kuin pieni vauva, jota hän hoivaa rakkaudella. Inspiraation lähteitä on kotiseutu sen kauniit järvet, vaaramaisemat ja sinipunataivas talvisella pakkassäällä. 

Hänen mottonsa onkin, "luonto  luo elämälle hyvän pohjan".

Nuoruudessaan Posiolla hän voitti kuvataidekilpailussa oman sarjansa pääpalkinnon. "Posio eilen tänään ja huomenna".

Posiolta hän suunnisti Kuusamoon kuvataidelinjalle opiskellen grafiikka, öljyvärimaalausta ja sommittelua. Hän sai kunniamaininnan lahjakkudestaan. Matka taittui suoraan Helsingin Kallioon. Helsingissä hän kävi eri taidealan kursseja. Espooseen  muutettuaan hän osallistui jyrytettyyn Espoon nuortennäyttelyyn ja hänen työnsä valittiin.

Helsigissä hän myi uniikkikortteja Hakaniemen hallissa. Hän suunnitteli niitä yli lähes 6000 kappaletta. Uniikkikortteja tehdessään hän oppi nopean ja persoonallisen tekniikan. Hänen töistä pidettiin ja hän päätti hakea apurahaa. Tätä hän ei saanut mutta kyseinen säätiö pyysi tekemään joulukortin. Säätiö painoi kortin Paperitaide Oy:llä. He ehdottivat yhteistyötä. Samaan aikaan Tarja oli myös yhteydessä SPR:n päällikköön Claus Majurin joka oli kiinnostunut hänen kuvituksistaan. Näin yhteistyö alkoi molempien kanssa, korttien teko eri kustantajille, ja järjestöille. Tällä hetkellä painettuja erilaisia kortteja on useita satoja.

Hän asuu nyt Vääksyssä nykyisen miehensä Juhani Sennen kanssa.

Hänellä on mm. postikorttituotantoa oman yrityksensä Tuotesuunnittelu OY/ SENNE-korttien/Tarja Senne Art:n nimissä.  Lisäksi hän on tehnyt eri kustantajille kortteja: mm. Punaiselle Ristille, Paletille, Kartolle, Laura & Nelsonille, Invalidiliitolle, Lastenklinikoiden kummeille ja monille muille korttifirmoille. Kortteja on ollut myynnissä myös ulkomailla: Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Balttian maissa. Tarja on myös on suunnitellut suklaarasiankansia, vaatteita jne.

Hänen sadunomaiset, herkät ja lumoavat aiheet on myös kattauksissa.

Hänen suunnittelemiaan serviettejä on ollut myynnissä Suomen eri kauppaketjuissa jo vuodesta 2004 alkaen yritysten: HAVI/Suomen Kerta Oy, Suomen ja ulkomaan vienti mm. Scandinavian Design House toimesta. Tunnetuin aihe servieteissä on "Poika ongella", jota voisi sanoa jopa klassikoksi.

Tarja on myös taidemaalari ja hän on maalannut lukuisia töitä, jotka ovat levinneet ympäri Suomea useiden näyttelyiden ja yksityisten hankintojen myötä.

Kirjankuvitusta Tarja on tehnyt mm. Lastenklinikoiden kummeille "Minun sairaalamatkani", josta on otettu 100 000 kappaleen painos. Kirjan alkuperäistyöt kiersivät ympäri Suomea näyttelynä kaikissa Suomen Yliopistollisissa sairaaloissa. Tarja on myös Lastenklinikoiden kummit Ry:n taiteilijakummi.


Tarja on tehnyt töitä eri yhteisöille ja yrityksille. Näitä ovat esimerkiksi:

Ulkoasiainministeriö, Telering Oy, Teletekno Oy, Sek & Grey Oy, Suomen Kerta Oy, Vaasan & Vaasan Oy, Image Match Oy, Alfmix Oy, Lastenklinikan Kummit Ry.

Eräs uusi suuren suosion saavuttanut aluevaltaus on kuvamukit, joiden kuvat ovat valittu hänen töistään. Mainittakoon erikoisesti horoskooppimukit, joiden kuvia saa myös kortteina tai julisteina.

Exlibriksiä hän on suunnitellut eri tilaajille. Hän on ottanut osaa kansainväliseen exlibriksien suunnittelukilpailuun, josta hän sai kunniamaininnan työstään.

Taiteen tekeminen jatkuu tilauksilla ja taidekuvitustöillä.

bottom of page